3. Ulusal Döküm Kongresi Yüksek Katılım ile Gerçekleşti
Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen 3. Ulusal Döküm Kongresi, yüksek katılımla 3-4 Kasım 2023`de Sheraton Ankara Hotel`de gerçekleşti.
3. Ulusal Döküm Kongresi Yüksek Katılım ile GerçekleÅŸti
Türkiye Döküm Sanayicileri DerneÄŸi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Döküm Kongresi, yüksek katılımla 3-4 Kasım 2023 tarihlerinde Sheraton Ankara Hotel'de gerçekleÅŸtirildi.
Ä°ki günlük etkinlik boyunca dört ana konu baÅŸlığında paneller düzenlendi. Ayrıca dökümcüler gecesi akÅŸam yemeÄŸi ve ÅŸehir ve dökümhane gezileri gerçekleÅŸtirildi. Bu görkemli kongre, Türk Metal Döküm Sektörünün gücünü bir kez daha ortaya koydu. Kongre, TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Kadir Efe'nin açılış konuÅŸmasıyla baÅŸladı.
Kadir Efe, yoÄŸun katılımdan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek bu baÅŸarılı organizasyona katkıda bulunan tüm sponsorlar, kongre danışma ve yürütme kurulu, genel sekreterlik ekibi ve dinleyicilere teÅŸekkür etti.
Ülkemizin zor zamanlardan geçtiÄŸini, ancak sahip olduÄŸu birikim, genç iÅŸ gücü ve çalışma azmiyle daha yüksek seviyelere ulaÅŸacağına olan inancını dile getirdi. Kongremiz hakkında bilgi vererek, tüm sektör mensuplarından bu yoÄŸun katılımı devam ettirmelerini istedi.
Kadir Bey'in ardından davetli konuÅŸmacı olarak katılan eski TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Yaylalı Günay, "Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Döküm Sektörü" konulu açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtirdi. Ä°kinci davetli konuÅŸmacı ise TWI Ä°novasyon Ağı (TWIIN) Firmasından Ä°ÅŸ GeliÅŸtirme Direktörü Dr. Cem Selçuk'tu ve üniversite-sanayi iÅŸ birlikleri hakkında konuÅŸtu.
Kongremizin ikinci günü açılış konuÅŸmasını ise deÄŸerli ekonomist Prof. Dr. Fatih Özatay, "Türkiye'nin Mevcut Ekonomik Durumu ve Öngörüler" baÅŸlıklı bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.
Kongre etkinlikleri kapsamında 2 Kasım PerÅŸembe günü TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ankara’da yer alan üyelerimizi ziyaret ederken, TÜDÖKSAD Üye Dökümhaneleri çalışanları için ayrı teknik geziler düzenlendi.
Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’daki Üyeleri Ziyaret Etti
Kongre etkinlikleri kapsamında 2 Kasım PerÅŸembe günü TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara'da yer alan üyeleri ziyaret etti.
Ä°lk olarak Kahramankazan'da yer alan Tunç Model Döküm firması ziyaret edildi. Sonrasında hassas döküm yapan üyemiz Makim Makine ziyaret edildi. Yönetim Kurulumuz daha sonra Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Ekstra Metal Firması'nı ziyaret etti ve kendilerinin ikramı ile öÄŸle yemeÄŸi yenildi.
ÖÄŸle yemeÄŸinin ardından Yönetim Kurulu Üyelerimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atamızın huzuruna çıkmak üzere Anıtkabir'e ziyaret gerçekleÅŸtirdi.
Bu anlamlı ziyaretin ardından Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Çelik Dökümhanelerimizden Boran Çelik firmasına ziyarette bulundu. Gezinin son durağı ise Malıköy Dökümcüler Ä°htisas OSB'de yer alan Ay Döküm firması oldu. Oldukça keyifli geçen gezilerden sonra bizi ağırlayan üyelerimize teÅŸekkür edildi ve hediyeler takdim edildi.
Teknik Geziler Düzenlendi
TÜDÖKSAD Üye Dökümhaneleri çalışanları için Ankara'da yer alan Erkunt Sanayi ve Ekstra Metal firmalarına teknik geziler düzenlendi.
Ä°lk olarak Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Erkunt Sanayi firması gezildi. Hem döküm fabrikası hem de iÅŸleme fabrikası ziyaret edildi ve fabrikalar hakkındaki bilgilendirmeler dinlendi. Sonrasında Ekstra Metal Firması'nın EM3 Dökümhanesine geçildi. Katılımcılarla gruplar halinde fabrika turu yapılarak süreçler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Fabrika turu sonrası katılımcılara ikramda bulunan Ekstra Metal, tura katılan herkese hediyeler takdim etti.
3. Ulusal Döküm Kongresi Yüksek Katılım Ä°le GerçekleÅŸti
Toplam katılımın 500 kiÅŸiyi geçtiÄŸi kongrede bu yıl bildiri oturumları yerine paneller düzenlendi. 4 ana panelden oluÅŸan kongre, metal döküm sektörünün tüm bileÅŸenlerini, paydaÅŸlarını, kamu uzmanlarını, profesyonellerini ve meraklılarını bir araya getirdi. Sürdürülebilirlik, dijital ve teknolojik dönüÅŸüm, yeni dinamikler ve sektörün ihtiyaçları gibi kritik konular, alanında uzman endüstri liderleri ve uzmanlarla derinlemesine tartışıldı.
Gençlik Paneli
Ayrıca, Metal döküm sektöründe kariyer yolculuÄŸu ve fırsatlar temasıyla düzenlenen Gençlik Paneline 146 öÄŸrenci katıldı. Etkinlikte genç mühendis adayları, Erkunt Sanayi Firması Genel Müdürü ve TÜDÖKSAD Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Dilek Gündüz, Erkunt Sanayi Ar-Ge, Kalite Sistemleri ve Yalın Ofis Birim Müdürü Veysel Durak, Çevre ve Ä°ÅŸ SaÄŸlığı GüvenliÄŸi Müdürü Berivan BoduroÄŸlu, Ä°nsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Mustafa Koparan ve Magma Türkiye Genel Müdürü Murat Akçin ile MüÅŸteri Yöneticisi Baran Sular tarafından Metal Döküm Sektörü hakkında bilgilendirildi.
Sektör Dökümcüler AkÅŸamında BuluÅŸtu
Kongre etkinlikleri kapsamında Türkiye Döküm Sanayicileri DerneÄŸi tarafından düzenlenen Dökümcüler Gecesi akÅŸam yemeÄŸinde sektör paydaÅŸları bir araya geldi.
Bu eÄŸlenceli etkinlikte davetliler, sohbet etme ve eÄŸlenme imkânı buldular. Türkiye Döküm Sanayicileri DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Kadir Efe, bu kongre, teknik gezi ve Dökümcüler AkÅŸamına gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara ve sponsorlara teÅŸekkür etti.
Åžehir Gezisi
Döküm Kongresi etkinlikleri çerçevesinde Ankara’ya gelen üyelerimizin eÅŸleri için organize edilen ÅŸehir turunda rehber eÅŸliÄŸinde Ankara’nın turistik yerleri gezildi. Ankara’nın tarihi ve modern dokusuna hayran kalan konuklar gün boyunca keyifli anlar yaÅŸadı.”